Comunicat del Col·legi Oficial de Metges de Lleida sobre els certificats mèdics de les persones ferides l’1-Oct

Comunicat del Col·legi Oficial de Metges de Lleida sobre els certificats mèdics de les persones ferides l’1-Oct.

 Davant les notícies difoses per alguns mitjans de comunicació que posen en dubte la fiabilitat dels certificats mèdics de les persones ferides l’1-Oct., el Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) manifesta:

 Primer:

Tot i que les dades oficials de les persones ferides van ser facilitades per la Generalitat de Catalunya i no directament pels professionals, és inacceptable qüestionar i posar en dubte la professionalitat i la independència dels metges i les metgesses. Aquests professionals són escrupolosament respectuosos amb les normes del Codi de Deontologia Mèdica.

Segon:

Quan aquests professionals aprecien lesions de qualsevol tipus en una persona, les fan constar en l’informe mèdic, a més d’explicitar l’exploració realitzada, la valoració clínica, el diagnòstic inicial i el pronòstic.

Tercer:

Els metges i les metgesses trameten a l’autoritat judicial els certificats de lesions als efectes legals pertinents. Així mateix, lliuren un exemplar del certificat a la persona atesa perquè pugui fer la denúncia corresponent si així ho desitja.

 

La Junta de Govern del COMLL

 

                                                                        Lleida, 20 d’octubre de 2017